Բերքը հավաքվում է Տրևիզո նահանգից․ սա տարածաշրջան է, որտեղ միշտ արտադրվել է բարձրորակ պրոսեկկո։ Հենց այս փաստն է պրոսեկկոյին տալիս փայլուն ծղոտե դեղին երանգ և ընդգծված համային հատկանիշներ։ Ի տարբերություն ավանդական շամպայնի պատրաստման եղանակի՝ պրոսեկկոյի արտադրության գործընթացում օգտագործվում է հայտնի Շարմա մեթոդը, որի ընթացքում երկրորդային խմորումը տեղի է ունենում չժանգոտվող պողպատե պահամաններում։ Այս պրոսեկկոյի բույրի փունջն ընդգրկում է խնձորի, իսկ համը՝ մեղրի, սև լիկյորի և ակացիայի ծաղկի նոտաներ։