Տրևիզո տարածաշրջանի լավագույն բերքը՝ էքստրա-չոր լուծումով։ Այն աչքի է ընկնում իր թարմությամբ, նուրբ երկարատև համով և թարմ բույրով՝ հարստացած խնձորի և ցիտրուսի նոտաներով: Ի տարբերություն ավանդական շամպայնի պատրաստման եղանակի՝ պրոսեկկոյի արտադրության գործընթացում օգտագործվում է հայտնի Շարմա մեթոդը, որի ընթացքում երկրորդային խմորումը տեղի է ունենում չժանգոտվող պողպատե պահամաններում։ Այս խմիչքը որակյալ պրոսեկկոյի խորհրդանիշ է և ներկայումս հանդիսանում է իտալական գաստրոնոմիայի ամենահայտնի բաղադրիչը։ Իդեալական է օրվա ցանկացած ժամի համար՝ թարմ, թեթև և բազմակողմանի: