Պատրաստված է խաղողից, որը մշակվում է առանց քիմիական հավելումների և սինթետիկ պարարտանյութերի: Ի տարբերություն ավանդական շամպայնի պատրաստման եղանակի՝ պրոսեկկոյի արտադրության գործընթացում օգտագործվում է հայտնի Շարմա մեթոդը, որի ընթացքում երկրորդային խմորումը տեղի է ունենում չժանգոտվող պողպատե պահամաններում։ Prosecco Mionetto DOC Bio Extra Dry-ն աչքի է ընկնում պղպջակների երկար և կանոնավոր շարքերով։ Բույրի նոտաներում առկա են ակացիայի ծաղիկների նուրբ երանգներ, համն ընդգրկում է ոսկե խնձորի, արքայախնձորի և նարնջի արտահայտված փնջեր: